Anna Reynvaanlezing

Datum: 11-05-2017
Tijd: 14:30 - 18:15
Adres: Stadsschouwburg Amsterdam

De transmurale zorg staat centraal bij de negentiende Anna Reynvaanlezing op donderdag 11 mei in de Stadsschouwburg van Amsterdam.

De spreker van dit jaar is prof. dr. Mary D. Naylor, hoogleraar gerontologie aan de Universiteit van Pennsylvania. Zij was in de jaren negentig de grondlegger van onderzoek naar transmurale zorg, toen nog weinig anderen met dit onderwerp bezig waren. Je mag haar met recht  een van de pioniers in transmurale zorg noemen. Het baanbrekende onderzoek van haar groep heeft een sterke impuls gegeven aan het denken over de overgang en de begeleiding van ziekenhuis naar thuis. De betekenis van Mary Naylor gaat verder dan haar grote bijdrage aan onderzoek alleen. Ze beweegt zich op het snijvlak van onderzoek en politiek. Door haar verpleegkundig leiderschap heeft veel onderzoek geleid tot nieuw beleid en nieuwe vormen van ketensamenwerking.

Zoals ieder jaar worden tijdens het programma van dit landelijk evenement de Anna Reynvaanprijzen uitgereikt:

  • De Wetenschapsprijs voor de beste wetenschappelijke publicatie van een verpleegkundige uit 2016.
  • De Praktijkprijs voor een initiatief of project van een verpleegkundige dat heeft geleid tot een meetbaar resultaat in de directe patiëntenzorg.
  • De Landelijke Studentenprijs voor het beste artikel van hbo-v studenten over het thema van de Anna Reynvaanlezing.

De Anna Reynvaanlezing 2017 wordt mede mogelijk gemaakt door:

  • Hogeschool van Amsterdam/ Amsterdam School of Health Professionals
  • Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
  • Bijzijn XL
Bewaar event
Anna Reynvaanlezing VUmc