ANWB Medical Air Assistance (MAA) blijft partner voor acute zorg door de lucht

26 oktober 2018

Op woensdag 26 september hebben de 4 traumacentra in Nederland met een paraat Mobiel Medisch Team (MMT) hun samenwerking met ANWB Medical Air Assistance (MAA) voor een periode van zes jaar bezegeld.

VUmc, UMCG, Radboudumc en ErasmusMC hebben in de ANWB MAA opnieuw een betrouwbare partner gevonden voor het 24/7 beschikbaar stellen van piloten en helikopters. Door de mogelijkheid om snel en dicht bij een ongeval te landen om een gespecialiseerd arts en verpleegkundige af te zetten, spelen traumahelikopters een belangrijke rol in de acute zorg in Nederland. Die acute zorg door de Mobiel Medisch Teams in de meest ernstige gevallen, nog vóórdat de patiënt een ziekenhuis kan bereiken, verhogen de overlevingskans, de kwaliteit en de snelheid van het herstel van de patiënt.

De komende jaren zal de ANWB MAA de helikoptervloot vernieuwen. Zowel innovatie van het interieur en de modulaire inrichting daarvan als het type helikopter zorgen dat de Mobiel Medisch Teams de komende jaren weer voorzien zijn van uitstekende faciliteiten. Het aantal inzetten van de traumahelikopters is de afgelopen jaren fors gestegen. In de periode tussen 2012 en 2017 is het aantal inzetten gestegen van 5.000 naar 8.500 per jaar. Door over te gaan op een nieuw onderhoudssysteem waarbij onderhoudsmonteurs sneller beschikbaar zijn op de helistations en indien nodig op de inzetlocatie, kunnen zij klein onderhoud en storingen sneller verhelpen. Hierdoor is de traumahelikopter sneller weer beschikbaar om patiënten te helpen.

Om acute zorg door de lucht ook voor de komende jaren te waarborgen tekenen de traumacentra een overeenkomst met ANWB MAA voor het gebruik en onderhoud van de helikopters waar de Mobiel Medische Teams (MMT) mee vervoerd worden. Binnen het contract is een mogelijkheid opgenomen om de samenwerking twee maal te verlengen met een periode van vijf jaar.

Op onderstaande foto de ondertekening van het contract door Mark Kramer en Chris Polman (RvB) bijgestaan door Fenny Duning (chief nurse) en Marcel de Leeuw (medical doctor).

Automatische concepten 13

0 reacties
Reacties

Nog geen reacties.

Reageer

Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.