Bijeenkomst HaROP- coördinatoren

25 augustus 2018

Op 14 juni 2018 hebben het Netwerk Acute Zorg Noordwest en SpoedZorgNet gezamenlijk een tweede bijeenkomst georganiseerd voor de opgeschaalde huisartsenzorg. Deze tweede bijeenkomst stond in het teken van het integraal crisisplan (ICP). De bijeenkomst werd begeleid door het COT. Binnen beide regio’s heeft het COT eerder ondersteuning geboden bij het traject van het ICP voor zorginstellingen.

Na een introductie waarbij enkele voorbeelden werden gegeven van incidenten die effect kunnen hebben op de opgeschaalde huisartsenzorg volgde een inhoudelijk toelichting op het ICP. Het ICP vormt een relatief klein en overzichtelijk plan waarin een verbinding wordt gelegd in de deelplannen van een zorginstelling. Ten opzichte van het HaROP focust het ICP zich niet alleen op de zorgcontinuïteit maar ook op andere soorten crisis. Het ICP is dus niet alleen overzichtelijker voor een crisisteam die er mee moet werken maar het plan is ook breder inzetbaar voor de zorginstelling.

Er kan terug gekeken worden op een goede bijeenkomst waar het ICP breder onder de aandacht is gebracht binnen de opgeschaalde huisartsenzorg. Het verdere traject dat de organisaties moeten doorlopen voor een ICP zal per organisatie verschillen. Het Netwerk Acute Zorg Noordwest en SpoedZorgNet AMC zullen daarom na deze verkennende bijeenkomst verder in gesprek gaan met geïnteresseerde organisaties binnen de opgeschaalde huisartsenzorg.

0 reacties
Reacties

Nog geen reacties.

Reageer

Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.