De BOSZ blijft zich ontwikkelen!

29 januari 2019

De Basis Opleiding Sleutelfunctionaris Ziekenhuis (BOSZ) mag inmiddels binnen de provincies Noord-Holland en Flevoland als een begrip worden beschouwd. De BOSZ is een initiële opleiding voor sleutelfunctionarissen die een rol hebben in de rampenopvangplannen van ziekenhuizen tijdens een incident of crisis. De beoogde doelgroep zijn medewerkers SEH, IC en/of OK, leden van operationele (crisis)teams facilitair en zorg en beleidsteams. De dag is opgebouwd in de cyclus Opleiden, Trainen en Oefenen. In de ochtend ligt de focus op opleiden waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen: het Integraal Crisisplan/ZiROP, CBRNe, Terrorisme, Grootschalig Geneeskundige Bijstand en de rol van de GHOR. Naast een theoretisch deel kent de opleiding voldoende ruimte om de geleerde lessen in de praktijk te brengen. In de middag gaan de deelnemers aan de slag in een oefening waarbij gebruik gemaakt wordt van het Emergo Train System©.

Op 24 januari vond de kick-off bijeenkomst plaats voor de instructeurs van de BOSZ. Tijdens deze bijeenkomst werd uitvoerig stilgestaan bij 2018: wat ging er goed en wat kan beter. Dat het goed gaat met de BOSZ kwam naar voren uit de evaluaties: met een gemiddelde score van ruim een 8 werden de instructeurs beloond voor hun inspanningen!

De BOSZ blijft zich ook in 2019 ontwikkelen en dat beloofd veel goeds! Zo is er een ETS-bord ontwikkeld voor familieopvang en het matchen van slachtoffers met familie en verwanten. Ook het werken met netcentrische informatiedeling krijgt een plek binnen de BOSZ. Vanaf 2019 kunnen ook de informatie coördinatoren (ICo) in de crisisteams deelnemen aan de BOSZ. Voorwaarde is wel dat de deelnemer beschikt over een login voor het LCMS-GZ en dat de initiële scholing is gevolgd. Heb je een rol bij de opvang en matchen van familie of ben je de ICo binnen jouw organisatie én je wil graag deelnemen aan de BOSZ? Neem dan contact op met jouw OTO-coördinator!

0 reacties
Reacties

Nog geen reacties.

Reageer

Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.