Netwerk Acute Zorg Noordwest zet in op datagedreven technologie voor een patiëntgerichter acute zorgketen

28 november 2019

De acute zorg staat steeds meer onder druk door de toenemende zorgvraag in relatie tot uitdagingen omtrent capaciteit. Datagedreven technologie kan een meerwaarde zijn voor een patiëntgerichter acute zorgketen met een efficiënter en effectiever gebruik van de beperkt beschikbare capaciteit binnen de keten van acute zorg.  Dit resulteert binnen de onder druk staande acute zorgketen dat de patiënt op het juiste moment, de juiste zorg op de juiste plek krijgt.

In het tactisch ROAZ van 12 november presenteerde het bedrijf Pacmed een aantal voorbeelden van succesvolle innovaties van datagedreven technologie binnen de keten van acute zorg. Zo hebben zij met behulp van data van duizenden patiëntkenmerken en miljoenen triages een algoritme ontwikkeld die zowel het aantal onterechte U2’s als het aantal onterechte U3’s getrieerde patiënten door triagisten deed afnemen op een huisartsenpost.

Er is voldoende gevalideerde onderbouwing die de haalbaarheid en impact van datagedreven beslissingsondersteuning binnen de keten van acute zorg ondersteunt. Om dit verder te onderzoeken is Netwerk Acute Zorg Noordwest verheugd te melden dat zij het initiatief hebben om samen met Pacmed de meerwaarde van datagedreven technologie binnen de keten van acute zorg verder te onderzoeken. Hiervoor zal Netwerk Acute Zorg Noordwest samen met SpoedZorgNet en de zorginstellingen binnen de ROAZ-regio’s een samenwerking starten om in kaart te brengen hoe datagedreven technologie van waarde kan zijn voor de acute zorgketen in Noordwest Nederland.

1 reactie
Reacties
  • Reageer

    […] Lees hier meer.Veel dank Tom Fresen en Danielle Bonink voor de veelbelovende start van de samenwerking. Laat het ons weten als u ook geïnteresseerd bent in de ontwikkeling en inzet van datagedreven technologie in de acute zorg.  […]

Reageer

Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.