Antibiotica Resistentie project update

21 september 2021

Antibiotica Resistentie project update

Nu de zomervakantieperiode voorbij is richten we ons met nieuw enthousiasme op de uitvoering van het ABR activiteitenprogramma. Dat doen wij versterkt met  Frank de Groot als nieuwe voorzitter van de stuurgroep.

Er is in de afgelopen maanden contact gezocht met bijna 70 zorgorganisaties die verpleegzorg aanbieden in Noord-Holland en Flevoland, omdat we benieuwd zijn in hoeverre en waarvoor organisaties hulp van het ABR-zorgnetwerk kunnen gebruiken om zich te verbeteren op het gebied van infectiepreventie en het juist gebruik van antibiotica. Wat opvalt is dat het bij ongeveer een derde van de zorgorganisaties bij herhaling (nog) niet lukt om daarover in gesprek te komen. Deze gesprekken zijn echter essentieel om erachter te komen hoe wij kunnen helpen. Wij nodigen alle verpleegorganisaties in de regio die wij nog niet gesproken hebben daarom nogmaals van harte uit om contact met ons op te nemen om ondersteuningsmogelijkheden te bespreken. Binnenkort zullen wij contact zoeken met de gehandicaptensector om een afspraak te maken voor eenzelfde soort gesprek in de komende 3 à 4 maanden. We hopen dat de gesprekken leiden tot een beeld van wat nodig is en welk maatwerk wij kunnen bieden om zorgorganisaties in de gehandicaptensector te ondersteunen.

Uitgebreide informatie over ons ABR-netwerk en onze activiteiten is te vinden op de website www.abrzorgnetwerknhfl.nl. Neem daar ook gerust eens een kijkje!

Deel bericht: