GGZ wil 180.000 mensen cursus Mental Health First Aid (MHFA) laten volgen

12 juni 2017

Zo’n tweeduizend mensen in Nederland hebben de Mental Health First Aid (MHFA) cursus gevolgd. Ggz-instellingen willen in totaal 180.000 mensen trainen die personen in psychische nood kunnen helpen. Nu er zoveel wordt gesproken over de term ‘verward gedrag’ is er steeds meer interesse in de MHFA-cursus. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

“Dat bewijst dat we hier hoognodig mee aan de slag moeten. Veel mensen hebben psychische klachten, maar daar wordt te weinig aandacht aan besteed. Door meer begrip en kennis over de manier van handelen, kun je problemen voorkomen”, zegt Roelof Kleppe, directeur van MHFA Nederland.

Hulpverleners, leraren, vrijwilligers, ambtenaren en bijvoorbeeld thuiszorgmedewerkers zijn beroepsgroepen die geregeld te maken krijgen met mensen die kampen met psychische problemen. De cursus is dan ook voor hen bedoeld. Tijdens MHFA wordt kennis gedeeld over depressies, angststoornissen en psychoses. Cursisten krijgen ook handvatten voor het omgaan met een crisissituatie, zoals iemand die een paniekaanval krijgt.

Bron: Nationale Zorggids 

Deel bericht: