HET BESTE VAN TWEE WERELDEN: EEN DUOBAAN ALS SEH- ÉN AMBULANCEVERPLEEGKUNDIGE

19 februari 2019

Een unieke baan waarbij je als verpleegkundige zowel op de Spoedeisende Hulp (SEH) als op de ambulance werkt. Een mooie combinatie van werken in de acute zorg binnen én buiten het ziekenhuis. Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en de Regionaal Ambulancevoorziening Hollands Midden (RAV HM) hebben hun krachten gebundeld en samen een nieuwe functie gecreëerd. Wat betekent dit voor de zorgsector en wat houdt deze baan in?

DANKZIJ SAMENWERKEN BETER WORDEN

Sinds 2016 werken het LUMC en de RAV HM al samen. In de zorg opereer je immers nooit alleen. Nu gaat de samenwerking nog een stukje verder door het creëren van een nieuwe functie: een duobaan als SEH- én ambulanceverpleegkundige. Met deze baan spelen het LUMC en de RAV HM in op de dringende behoefte naar breder opgeleid en multi-inzetbaar zorgpersoneel. Neely van Os, verpleegkundig manager SEH bij het LUMC: “Onze samenwerking is ontstaan naar aanleiding van landelijke ontwikkelingen om personeel flexibel en breder inzetbaar te maken. Daarnaast vertelden onze collega’s dat ze eigenlijk niet weg wilden van hun vaste werkplek, maar wel interesse hadden om iets nieuws te leren.”

UNIEKE BAAN

De duobaan is voor verpleegkundigen die momenteel al werkzaam zijn als SEH- óf ambulanceverpleegkundige en zich willen verdiepen in het andere vakgebied. Als SEH- én ambulanceverpleegkundige krijg je de kans om jouw kwaliteiten in te zetten binnen de acute zorg. Je bent verantwoordelijk voor de eerste opvang van patiënten zowel op de SEH als in de ambulance. Je coördineert de zorg van patiënten met een acuut medisch probleem. Tegelijkertijd zorg je voor aandacht en service richting de patiënten, hun naasten en bezoekers. Op de ambulance zorg je dat de apparatuur en medicijnen aanwezig en gebruiksklaar zijn. Je verricht hier verpleegkundige en medische handelingen volgens het Landelijk Protocol Ambulancezorg. Ook geef je aanwijzingen en opdrachten aan de ambulancechauffeur om bij de behandeling te assisteren.

Ben jij momenteel al werkzaam als SEH- óf ambulanceverpleegkundige en wil je jouw kwaliteiten volledig inzetten binnen de acute zorg? Dan is dit jouw kans! Wij bieden je een unieke baan aan waarin het beste van twee werelden samenkomt: het werken in de acute zorg binnen en buiten het ziekenhuis.

GRIJP JE KANS

Als je momenteel ambulanceverpleegkundige bent en interesse hebt in deze baan, dan kun je via www.werkenbijhetlumc.nl solliciteren op onze vacature. SEH-verpleegkundigen kunnen solliciteren via www.werkenbijravhm.nl

Bron: Nationale Zorggids

Deel bericht: