Jaarrapport Traumaregistratie 2017-2021

20 juni 2022

Jaarrapport Traumaregistratie 2017-2021

 

Het nieuwste jaarrapport Traumaregistratie 2017-2021 van de regio’s NAZNW en SZN is verschenen.

Klik op bovenstaande afbeelding of klik hier om dit rapport te bekijken en eventueel te downloaden.

In de landelijke traumaregistratie (LTR) worden alle ongevalspatiënten geregistreerd die via de spoedeisende hulp worden opgenomen, worden overgeplaatst of overlijden op de SEH. Van deze patiënten worden prehospitale data vastgelegd, data over het SEH-bezoek, de opname en de letsels. De resultaten voortkomend uit de LTR en beschreven in het bijgevoegde jaarrapport worden gebruikt om  de zorg van de traumapatiënt in de keten te verbeteren, door inzicht te geven in patiëntenstromen, letselincidenties en uitkomsten van traumazorg. Bovendien worden de data ingezet in verschillende wetenschappelijke onderzoeksprojecten binnen de (regionale) traumazorg.

We nodigen onze ketenpartners uit om de beschikbare gegevens uit de Traumaregistratie te gebruiken voor verbetering van de patiëntenzorg, onderwijs en/of onderzoek. Mocht u hierover vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met onderstaande contactpersonen van SpoedZorgNet of Netwerk Acute Zorg Noordwest.

Wij wensen u veel leesplezier!

 

Marleen van den Berg  Adviseur Traumazorg Netwerk Acute Zorg Noordwest

Paulien Homma  Adviseur Traumazorg SpoedZorgNet

Wietse Zuidema  Traumachirurg AUMC locatie VUmc, Medisch adviseur Traumaregistratie regio Noordwest   

Jens Halm  Traumachirurg AUMC locatie AMC, Medisch adviseur traumaregistratie regio SpoedZorgNet 

 

Ook publiceert NAZNW jaarlijks posters met daarop per ziekenhuis enkele kengetallen uit de LTR. Hieronder vindt u de poster met de kengetallen van 2021 van de Traumachirurgie van AmsterdamUMC.

Poster traumachirurgie 2021 AmsterdamUMC_def

Deel bericht: