Kennismaken met Marcel de Leeuw

1 maart 2017

Per 1 maart is Marcel de Leeuw Chief Doctor van het Mobiel Medisch Team (MMT). Marcel volgt Herman Christiaans op, die na 12 jaar terugtreedt.

Even voorstellenMarcel de Leeuw

“Mijn naam is Marcel de Leeuw (’68), geboren en getogen in Wormer, gehuwd en vader van 4 kinderen. Heb naast geneeskunde ook medische
biologie gestudeerd en heb na mijn tijd als marine arts (’95-’98)  de opleiding anesthesiologie in het VUmc afgerond (’98 – ’04). Aandachtsgebieden van mij in de anesthesiologie zijn / waren pre- en inhospitale trauma / urgentie anesthesiologie, locoregionale technieken en kinderanesthesiologie. Gedurende de periode ’05 – ’10 heb ik deels afscheid genomen van het VUmc en ben anesthesioloog geworden in het Zaans Medisch Centrum (o.a. opleider / RVE voorzitter). Vanaf september 2015 werk ik weer fulltime in het VUmc. In 2011 ben ik gepromoveerd aan de VU (onderwerp locoregionale anesthesie technieken van het been) en vanaf 2001 participeer ik in het Mobiel Medisch Team. Dit jaar ben ik dus bezig aan het 17e jaar MMT arts en ik vind het nog steeds het mooiste beroep van de wereld. Op dit moment loop ik tegen de 2000 oproepen aan (bijna 1000 daadwerkelijke inzetten!) en heb bijvoorbeeld 296 mensen prehospitaal geïntubeerd. Mijn passie in het werk is verder de opleiding. Ik vind het fantastisch om jonge dokters op te leiden en te zien uitgroeien tot volwaardige collega’s. Vanaf 1 maart jongstleden ben ik werkzaam als Chief Doctor of medisch coördinator van Lifeliner 1 en ben dus medisch eindverantwoordelijk voor de geleverde, prehospitale zorg. Een verdere optimalisatie van de kwalitatief hoogwaardige prehospitale MMT zorg en de doorontwikkeling van onze (regie)rol in deze hulpverlening, de implementatie van innovatieve prehospitale interventies (echografie, het toedienen van bloedproducten…), intensivering van bestaande samenwerking met andere ketenpartners / andere lifeliners en verdere profilering van het MMT binnen de grootschalige geneeskundige bijstandsverlening / terreurgevolgbestrijding zie ik als uitdagende taken de komende jaren. Mijn hobbies zijn verder mijn gezin en sport (o.a. wielrennen, skiën en korfbal en ik mag heel graag de Amerikaanse sporten volgen), uitgaan en vakanties.”

Deel bericht: