Klimmendaal-topvrouw wordt bestuurder Ziekenhuis Amstelland

15 februari 2017

Esther Agterdenbos wordt per 1 juni benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van Ziekenhuis Amstelland. Ze volgt in deze rol Ad Huijsmans, die sinds 21 maart op interim-basis leiding gaf aan het ziekenhuis in Amstelveen.

Agterdenbos (1972) is sinds 2016 lid van de raad van bestuur van revalidatiecentrum Klimmendaal in Arnhem en Apeldoorn. Daarvoor was zij vanaf 2013 bestuurder bij rechtsvoorganger ViaReva in Apeldoorn, die begin 2016 fuseerde met RMC Groot Klimmendaal. Als bestuurder heeft zij een grote bijdrage geleverd aan de voorbereiding en realisering van deze fusie. Agterdenbos was eerder werkzaam als directeur Zorg binnen Ziekenhuis Rijnstate en manager Zorginkoop bij Agis Zorgverzekeringen.

Ziekenhuis Amstelland heeft het afgelopen jaar, in nauwe samenwerking met het bestuursteam, medische staf, huisartsen, cli├źntenraad en medewerkers gewerkt aan het uitzetten van een nieuwe koers. Onenigheid over deze koers was reden voor het vertrek van bestuurders Jacques Moors en Hans Broertjes.

Na uitgebreid intern en extern onderzoek is een weloverwogen keuze gemaakt om als zelfstandig ziekenhuis verder te gaan. De raad van toezicht van Ziekenhuis Amstelland vertrouwt er op dat Agterdenbos de ambities van Ziekenhuis Amstelland enthousiast zal uitdragen en zo, samen met alle betrokkenen, verder bouwt aan een toekomstgericht en sterk ziekenhuis.

Bron: Skipr.nl

Deel bericht: