Loket voor mentale hulp in coronacrisis

22 mei 2020

Mensen die rouwen om het verlies van een dierbare door het nieuwe coronavirus, die door de coronacrisis hun baan kwijt zijn of die onder zware omstandigheden patiënten verplegen, kunnen voortaan terecht bij het Informatie- en Verwijscentrum COVID-19 (IVC). Het digitale loket is opgericht in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Het centrum is bedoeld voor mensen met vragen over psychosociale gevolgen van de coronacrisis. Het moet actuele, toegankelijke en betrouwbare informatie bieden. Daarnaast moet het alle initiatieven om mensen informatie, ondersteuning of hulp te bieden over de gevolgen van het coronavirus bij elkaar brengen. Ook brengt het IVC mensen indien nodig in contact met verschillende soorten hulp-, zorg- en dienstverleners, aldus het ministerie. Het centrum is te vinden via de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Mentale Kracht 040

Er zijn ook andere platforms die mentale hulp bieden tijdens de coronacrisis. GGzE, een grote ggz-aanbieder in de regio Eindhoven, ontwikkelde het gratis online hulpplatform ‘Mentale Kracht 040’. Het geeft praktische oplossingen om de coronatijd mentaal zo goed mogelijk door te komen. “GGzE biedt waardevolle informatie die verzorgd wordt door deskundigen: handige tips, geruststellende vlogs, bemoedigende verhalen, leerzame webinars en praktische trainingen”, meldt de organisatie.

Bron: ANP / aanvulling Skipr

Deel bericht: