Nieuw digitaal ritformulier voor ambulancedienst in Noord-Holland Noord

18 oktober 2017

Maandag 16 oktober is de Regionale Ambulance Voorziening (RAV) in Noord-Holland Noord van start gegaan met ‘enigmaCare‘, een nieuw digitaal systeem voor het registreren van de ambulance ritten. Met dit programma kan de ambulanceverpleegkundige het medisch dossier van de patiënt onderweg al verwerken en direct versturen naar het ziekenhuis.

Het nieuwe systeem maakt gebruik van de laatste technologie om communicatie met bijvoorbeeld ziekenhuizen, meldkamers en verzekeringsmaatschappijen te vergemakkelijken. Het ziekenhuis kan via dit systeem vooraf geïnformeerd worden over de patiënt en zijn/haar situatie en weet hierdoor wie er klaar moet staan voor de overdracht van de patiënt. De gegevens kunnen ook ingeladen worden in het ziekenhuis informatiesysteem, zodat de arts direct weet welke handelingen zijn uitgevoerd in de ambulance. Daarnaast kunnen beleidsmedewerkers van ambulancediensten in het systeem voor het aanleveren en verwerken van facturaties naar zorgverzekeraars, klachtenafhandeling, ritanalyses etc.

Ontwikkeling
De Regionale Ambulance Voorziening in Noord-Holland Noord is een jaar geleden – samen met de ambulancediensten in Kennemerland, Haaglanden, Zeeland en Noord- en Oost-Gelderland – gestart met de ontwikkeling van dit nieuwe digitaal ritformulier.  Dit was nodig, omdat het oude systeem niet meer voldeed aan hedendaagse eisen. RAV Noord-Holland Noord is het afgelopen jaar de pilotregio geweest. Na veel bijeenkomsten, beoordelingen en testen bleek de pilot succesvol en staat er een nieuw systeem wat vanaf nu op de ambulances in de regio Noord-Holland Noord gebruikt wordt. Op naar een succesvolle implementatie in de overige regio’s.

Bron: Witte Kruis

Deel bericht: