Nog geen geld voor SEH en acute verloskunde in Den Helder

10 augustus 2017

De Noordwest Ziekenhuisgroep heeft nog geen financiering kunnen veilig stellen voor spoedeisende zorg en acute verloskunde voor het ziekenhuis in Den Helder. Dat schrijven burgemeester en wethouders in een informatiebrief aan de Helderse gemeenteraad.

Het college heeft een gesprek gehad met de raad van Bestuur van de Noordwest Ziekenhuisgroep, zo meldt de lokale nieuwssite Den Helder Actueel. Dit overleg ging onder andere over de voortgang van de gesprekken met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) over de beschikbaarheidsgelden. Zonder deze gelden komt de spoedzorg in de omgeving van Den Helder niet uit de kosten.

De extra beschikbaarheidsgelden voor het voormalige Gemini Ziekenhuis in Den Helder zijn nog niet zijn veilig gesteld, omdat de NZa hier nog geen besluit over heeft genomen. De verwachting was dat de beschikbaarheidsgelden op dit moment zouden zijn toegekend. De Raad van Bestuur houdt op dit moment als deadline 1 oktober aan, adus Den Helder Actueel.

Bron: Skipr.nl

Deel bericht: