Noordwest Ziekenhuisgroep staat weer bovenaan Elsevier-lijst

29 november 2017

De beste ziekenhuizen van Nederland zijn dit jaar Noordwest Ziekenhuisgroep in Den Helder, Rivas Zorggroep Beatrixziekenhuis in Gorinchem en Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van het weekblad Elsevier, met ondersteuning van bureau SiRM te Utrecht, gespecialiseerd in gezondheidszorg en gereguleerde marktwerking.

Elsevier beoordeelt de ziekenhuizen ook dit jaar weer op patiëntgerichtheid en de kwaliteit van de medische zorg. Het weekblad baseert zich op gegevens van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting en het Zorginstituut Nederland. Het betreft wettelijk verplichte indicatoren die ziekenhuizen en artsen hebben vastgesteld met inspectie, verzekeraars, patiëntenorganisaties en Consumentenbond.

De drie genoemde ziekenhuizen halen de hoogste score in een beoordeling op maar liefst 777 punten. Nog eens acht ziekenhuizen onderscheiden zich met de hoogste eindscore, maar volgens Elsevier net niet de hoogste score op onderdelen. Het gaat om de volgende ziekenhuizen: Deventer Ziekenhuis, Meander Medisch Centrum, Rode Kruis Ziekenhuis, Sint Jans Gasthuis, Slingeland Ziekenhuis, Tergooiziekenhuizen, Wilhelmina Ziekenhuis Assen en Ziekenhuis Nij Smellinghe.

Minimale informatie

Elsevier schrijft “helaas” opnieuw te moeten constateren dat minimale informatie beschikbaar is over de uitkomsten van medische behandelingen en ingrepen. Slechts voor 21 van de 74 typen operaties kon de onderzoeksredactie van het weekblad vaststellen of de norm daadwerkelijk is gehaald.

Bron: Skipr

Deel bericht: