OLVG verlengt pilot met wijkverpleegkundige op SEH

20 maart 2017

Ziekenhuis OLVG verlengt de proef waarbij een wijkverpleegkundige aanwezig is op de Spoedeisende Hulp van de locatie in Amsterdam Oost. De wijkverpleegkundige blijft de komende vier maanden tijdens avonden en weekenden thuiszorg organiseren voor kwetsbare ouderen die op de SEH binnenkomen. Daarnaast onderzoekt OLVG de mogelijkheden om de huisartsenpost, die bij de SEH te vinden is, ook aan de pilot te laten meedoen.

Uit een evaluatie van de proef is gebleken dat ongeveer 65 procent van de ouderen die op de SEH terechtkwamen en waarbij de wijkverpleegkundige werd betrokken, naar huis konden. De ouderen reageerden hier ook zeer tevreden op, stelt het OLVG.

Bij de proef zijn behalve OLVG locatie Oost, ook de zorgorganisaties Cordaan en Evean betrokken. Zij menen dat de positieve effecten van de aanwezigheid van de wijkverpleegkundige nog sterker zouden kunnen zijn als meer mensen ermee bekend zouden zijn.

Doel van het programma is om de zorg voor kwetsbare ouderen te verbeteren en onnodige (her)opnames te voorkomen. Daardoor moeten er ook minder opnamestops op de eerste hulp ontstaan. De pilot wordt gevolgd vanuit van het SIGRA-project ‘Doorstroming van patiënten naar (tijdelijke) vervolgzorg’.

Bron: Skipr

Deel bericht: