Opening Acute Opname Afdeling

27 september 2016

m de acute patiënten beter te kunnen helpen én patiëntenstroom te optimaliseren opende vanmiddag in Ziekenhuis Amstelland de nieuwe Acute Opname Afdeling (AOA). Hiermee maakt Ziekenhuis Amstelland een bewuste keuze om de acute zorg te scheiden van de geplande zorg en daarmee de kennis rondom de acute patiënt te bundelen.

Frank Garssen, traumachirurg en medisch hoofd van de Spoedeisende hulp en AOA, is enthousiast over de nieuwe afdeling. “Al onze specialisten werken nauw samen op de AOA rondom een acute patiënt die binnenkomt”, aldus Garssen. “Wij hebben hier 17 bedden waar zogenaamde ‘ongeplande’ patiënten worden opgenomen en waar wij ons concentreren op een snelle diagnose en het starten van de behandeling.”

“Door het openen van de AOA zullen naar verwachting ook de wachttijden op de Spoedeisende hulp afnemen”, legt Frank Garssen uit. “Patiënten bij wie het onderzoek meer tijd vraagt, gaan vanuit de Spoedeisende hulp naar de AOA. Na diagnose en start van de behandeling kunnen de patiënten (binnen 48 uur) naar huis kunnen of worden overgeplaatst naar de juiste afdeling in de Kliniek. En het bijkomend voordeel is dat daardoor de patiëntenzorg in de Kliniek niet meer wordt onderbroken door ongeplande opnames.”

Een gevolg van de opening van de AOA is dat vandaag een groot aantal verpleegafdelingen in Ziekenhuis Amstelland een andere en logischer plaats heeft gekregen in het gebouw. Dat betekende dat ook veel patiënten mee verhuisden naar een nieuwe plek.

Dankzij de inzet van veel medewerkers en vrijwilligers werden alle patiënten met bed en al verplaatst. Het ziekenhuis lag helemaal vol maar iedereen heeft in gezellige sfeer en met een heerlijke traktatie de verhuizing doorstaan. Een enorme klus, want ook medewerkers, meubilair, computers, telefoonnummers werden verhuisd.

Voorzitter van het Medisch Specialistisch Bedrijf, Eric Meijer en interim bestuurder Ad Huijsmans hieven vanmiddag, samen met Frank Garssen en alle medewerkers, het glas op het welslagen van deze enorme operatie.

Om 12 uur werd de eerste patiënte opgenomen op de AOA en ontvangen door artsen en verpleegkundigen met een bloemetje.

Bron: ziekenhuisamstelland.nl

Deel bericht: