Opnamestop in ziekenhuizen door aanhoudende griepepidemie

12 januari 2017

Vanwege een groot aantal patiënten met griepklachten, lopen de ziekenhuizen in het zuiden van het land vol. Enkele van hen hebben daarom een opnamestop moeten instellen. Vooral ouderen met griepklachten en longproblemen liggen momenteel in een ziekenhuisbed. Dat melden het Brabants Dagblad en Noordhollands Dagblad.

Hoewel de ziekenhuizen nog wel enkele bedden overhebben, is er geen personeel meer beschikbaar. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Bernhoven hebben daarom een opnamestop moeten instellen. Maar ook ziekenhuizen in Rotterdam en Utrecht kampen met overvolle afdelingen.

Doordat meerdere ziekenhuizen in de regio vol zitten, kunnen ze ook geen patiënten meer naar elkaar doorverwijzen. Door geplande opnames te annuleren en alle beschikbare bedden alleen in te zetten voor acute gevallen, blijft de situatie onder controle, zo meldt een woordvoerster van Bernhoven. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis gaat voor eenzelfde soort aanpak en probeert operaties te verschuiven. Echter heeft het Brabantse ziekenhuis nog een probleem, het personeel kampt ook met griepverschijnselen, waardoor er sprake is van onderbezetting.

De ziekenhuizen in Tilburg en Waalwijk hebben nog geen opnamestop. Ook daar is het drukker, maar er is nog geen tekort aan bedden of personeel. Alle ziekenhuizen bekijken dagelijks de stand van zaken en beoordelen op basis daarvan of er maatregelen genomen moeten worden.

Bron: Nationale Zorggids

Deel bericht: