Ouderenpoli ondersteunt drukke huisarts

18 april 2017

Huisartsen in de regio Den Haag kunnen hulp vragen bij de ‘ouderenpoli’, bedoeld om kwetsbare oude patiënten in hun praktijk op de been te houden. Dat meldt het Algemeen Dagblad. 

Omdat ouderen steeds langer zelfstandig thuis blijven wonen, wordt de klus voor huisartsen steeds lastiger. Op de ouderenpoli zitten ouderenspecialisten klaar om vragen van huisartsen te beantwoorden. Ook is het mogelijk om bij de patiënt thuis een uitgebreid onderzoek te doen naar de gezondheid en woonsituatie.

De poli ondersteunt huisartsen bij kwetsbare ouderen met een complexe zorgvraag, waar het pasklare antwoord niet direct voor handen is. De specialist kan helpen bij het zoeken naar een oplossing. De ouderenpoli opereert vanuit het expertisecentrum Mariahoeve van Florence door heel Den Haag.

,,Een half jaar geleden zijn we voorzichtig begonnen”, vertelt Hester Ploos van Amstel, specialist ouderengeneeskunde bij Florence. ,,De aanleiding was dat mensen langer thuis blijven wonen door wijzigingen in het stelsel én omdat mensen het zelf willen.”

Bron: Nationale Zorggids

Deel bericht: