PH-TTR, de nieuwste aanwinst van ANWB Medical Air Assistance

24 januari 2018

Op maandag 15 januari jl. arriveerde op Lelystad Airport vanuit Bonn Hangelar (EDKB) een gloednieuwe helikopter voor ANWB Medical Air Assistance. Het ging om de PH-TTR, een Airbus Helicopters H135 met constructienummer 2041 en bouwjaar 2017.
De helikopter had men wel al iets eerder willen overvliegen naar de Flevopolder, maar slecht weer weerhield de crew hiervan. Ook op de 15e was het evenwel niet bijzonder fraai weer, maar goed genoeg voor de afleveringsvlucht.

Belettering
Op deze dag was het toestel in de ANWB-hangaar op Lelystad zojuist voorzien van de benodigde striping. Daarmee werd het onmiskenbaar een Nederlandse traumaheli voor het Mobiel Medisch Team.
De belettering wijkt iets af van de huidige toestellen. Op de nieuwe helikopter staan alle vier de ziekenhuizen die in deze dienstverlening participeren nu op de romp vermeld. Dit zijn het VUmc, het ErasmusMC, Radboudumc en UMC Groningen.

Veranderingen
Deze H135 is uiterlijk op een aantal punten anders dan de aanwezige heli’s van de ANWB. Zo heeft het langere rotorbladen, waardoor het toestel krachtiger is.

Bron: Ambulance Blog/Aironline.nl (foto)

Deel bericht: