Psycholance is een succes: nu 24/7 inzet

3 mei 2017

Ambulance Amsterdam heeft besloten de psycholance uit te breiden. Vanaf 2014 is de ambulance geïntroduceerd om verwarde mensen op te halen.

Voorheen werd dit door de politie gedaan. Sinds de introductie van de psycholance handelt de politie nog maar 10 procent van die gevallen af. De politie neemt nu alleen mensen mee als de veiligheid in het geding is of als er sprake is van strafbare feiten.

Lees ook: ‘Psycholance’ gaat verwarde mensen op straat helpen

Ambulance Amsterdam ziet de psycholance als succesvol en wil het nu ook 24 uur per dag en zeven dagen in de week inzetten. Zowel voor acuut psychiatrisch vervoer als vervoer op bestelling. Ook wil de organistatie haar ambulanceverpleegkundigen verder opleiden op het gebied van psychiatrie. Zo zijn ‘normale’ ambulancebroeders beter in staat patiënten te helpen met psychische problemen als de psycholance niet beschikbaar is.

Lees ook: Tachtig procent meldingen verwarde personen zonder politie

Voor de uitbreiding van het project van de psycholance heeft Ambulance Amsterdam subsidie ontvangen van ZonMw. Die organisatie financiert onderzoek naar gezondheidszorg en stimuleert medische innovaties.

Bron: AT5

Deel bericht: