RKZ nummer 2 in ziekenhuis top 100 Algemeen Dagblad

5 november 2016

Het Rode Kruis Ziekenhuis, onderdeel van het Zorg van de Zaak Netwerk, staat op nummer 2 in de ziekenhuis top 100 die het Algemeen Dagblad vandaag heeft gepubliceerd. Daarmee stijgt het RKZ 75 plaatsen ten opzichte van de 77e positie vorig jaar.

Het RKZ scoort onder andere prima op de onderdelen medicatie- en infectiebeleid, operaties en borst- en darmkanker. Ook op het gebied van ouderenzorg wordt het RKZ goed beoordeeld. Jaap van den Heuvel, voorzitter van de Raad van Bestuur van het RKZ, is blij met de score maar ook realistisch: “We willen onze patiënten de hoogst mogelijke kwaliteit van zorg bieden. We zijn daarom blij dat we de kwaliteitsscores van onze zorg ten opzichte van vorig jaar op veel punten weer hebben verbeterd. Wij vinden dat ook onze belangrijkste missie: steeds beter worden. We werken continue aan de verbetering van onze kwaliteit van zorg. Na bijna een jaar in het RKZ sta ik voor 100 procent in voor de kwaliteit van ons ziekenhuis. Ook spannen wij ons maximaal in om de kwaliteitsscores betrouwbaar in te vullen. Daar hebben onze patiënten recht op. Een score op de AD-lijst wordt echter ook in hoge mate bepaald door geluk vanwege de selectie van de indicatoren en toeval vanwege de onzekerheid van de metingen. Uit onderzoeken blijkt ook dat wij zeer doelmatig werken en de kosten van de zorgverlening in onze regio bovengemiddeld in de hand houden. Zorgverzekeraars zouden ons daarvoor beter mogen waarderen met marktconforme prijzen. Dat zou onze financiële prestaties ook meer ten goede komen.”

 

Paul Nagel, voorzitter van het Dagelijks Bestuur Medische Staf vult aan: “Het is dankzij de gezamenlijke inzet van alle medewerkers van het RKZ dat onze focus op kwaliteit en veiligheid wordt beloond.  Niet alleen door het leveren van kwaliteit en veiligheid, maar ook het registreren hiervan. Het is goed te zien dat het invullen van alle parameters, wat een behoorlijke klus is, nu ook vertaald is in een zeer goede plaatsing in de AD top 100. Wij gaan ervoor om de zorg voor onze patiënt naar een nog hoger niveau te brengen.”

 

De jaarlijkse rangschikking van het AD houdt ziekenhuizen alert op onderdelen in de zorg of de registratie daarvan, die verbetering behoeven. De AD Ziekenhuis top 100 maakt gebruik van gegevens over 2015 van de Inspectie van de Gezondheidszorg, die ziekenhuizen verplicht moeten aanleveren. Ziekenhuizen zijn beoordeeld op 36 verschillende aspecten die een doorsnede zijn van de behandeling in ziekenhuizen, zoals oncologie, cardiologie, operatiekwaliteit en de kwaliteit van de verpleging.

 

Het volledige overzicht van de ziekenhuis top 100

Bron: Algemeen Dagblad

Deel bericht: