Rode Kruis gaat voor nieuw wereldrecord grootste EHBO-les

23 mei 2017

Het Nederlandse Rode Kruis wil het wereldrecord ‘grootste EHBO-les’ verbreken. De Guinness World Records poging Eerste Hulp bij Ongelukken (EHBO) vindt plaats op zaterdag 9 september in Amsterdam. De hulporganisatie zoekt 2500 deelnemers die willen meedoen om het huidige record (1795 mensen) te verbreken. Iedereen die wil kan meedoen en zich vanaf vandaag aanmelden via www.rodekruis.nl/wereldrecord. Dat meldt het Rode Kruis.

Tijdens de Guinness World Records poging EHBO zullen drie EHBO-handelingen aan bod komen: de stabiele zijligging, verstikking/ verslikking en een bloeding. Instructeurs van het Rode Kruis zijn aanwezig om de deelnemers te begeleiden tijdens het aanleren van de EHBO-handelingen. Onafhankelijke stewards controleren of de wereldrecordpoging volgens de regels verloopt.

Iedereen (ouder dan 12 jaar) kan meedoen: het liefst mensen zonder enige kennis van EHBO. Het Rode Kruis wil dat iedereen eerste hulp kan verlenen. Met de recordpoging wil de organisatie op een unieke manier het belang van EHBO onderstrepen en mensen motiveren om meer kennis tot zich te nemen over EHBO. De hulporganisatie vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen weten wat ze moeten doen bij letsel.

Dit jaar bestaat de Nederlandse hulporganisatie 150 jaar en heeft zij het jubileumjaar uitgeroepen tot ‘Jaar van de EHBO’. Jaarlijks raken 7,6 miljoen mensen gewond door een ongeval. Veel van deze ongevallen gebeuren in en om het huis. Ook dan is het belangrijk te weten hoe je moet handelen.

Bron: Nationale Zorggids

Deel bericht: