Spaarne Gasthuis benoemt ad interim lid raad van bestuur

8 augustus 2017

Ale Houtsma wordt met ingang van 28 augustus lid van de raad van bestuur van het Spaarne Gasthuis. Hij komt de raad van bestuur tijdelijk versterken, die daarnaast bestaat uit voorzitter Peter van Barneveld en gewoon lid Kees Wolse.

Ale Houtsma werkt al meer dan 25 jaar in de zorgsector, zowel in algemene als in academische ziekenhuizen, waaronder het Radboudumc. Zijn meest recente werkplek was bij het Karolinska University Hospital in Stockholm, Zweden. Hij hield zich daar onder meer bezig met de transformatie naar Value Based Healthcare (VBHC). Volgens het Spaarne is Houtsma een veranderaar en heeft hij ruime bestuurlijke ervaring in complexe organisaties.

Met de aanstelling van Houtsma is de raad van bestuur weer compleet. Deze bestond uit drie personen, totdat Yvonne Wilders opstapte. Een woordvoerder laat weten dat een derde bestuurder nodig is vanwege de grootte van het ziekenhuis en het feit dat de fusiewerkzaamheden nog niet zijn afgerond. Houtsma treedt tijdelijk aan omdat er nog wordt nagedacht over een structurele oplossing voor de langere termijn.

Deel bericht: