Spaarne Gasthuis gaat Vrouw Kind Centrum verbouwen

2 juni 2017

Het Spaarne Gasthuis gaat het Vrouw en Kind Centrum in Haarlem verbouwen. In oktober 2018 moet de renovatie van de kinderverpleegafdeling, kraam- en neonatologieafdeling en verlosafdeling gereed zijn en wordt het nieuwe Vrouw en Kind Centrum (VKC) geopend. Bouwbedrijf Heijmans gaat de verbouwing en de installatietechniek uitvoeren.

Dat meldt Heijmans op 2 juni op haar website. Het ontwerp is afgerond en het bouwbedrijf start de klus deze maand. De medische zorg kan gewoon doorgaan omdat Heijmans in fases werkt. Voor de verbouwing van de twee verdiepingen van het VKC is een ‘schuifplan’ bedacht.

Gezin centraal

In oktober start de verbouwing voor een nieuw geboortecentrum in Haarlem Zuid. Dit wordt het geboortecentrum voor de hele regio. Het Vrouw Kind Centrum van het Spaarne Gasthuis gaat werken volgens de filosofie van family centered care, het gezin staat centraal. Voor een goede hechting is het belangrijk dat het kind vanaf zijn geboorte direct wordt omringd door de mensen die van hem houden en voor hem gaan zorgen. Dat betekent dat na de bevalling moeder en baby niet meer van elkaar worden gescheiden.

Bron: Skipr.nl

Deel bericht: