Spoedzorg ’s nachts in Haarlem Zuid

20 december 2017

Op 1 april 2018 sluiten de huisartsen de huisartsenpost in het Spaarne Gasthuis Haarlem Noord in de nacht.
Reden is dat het, met slechts enkele patiënten per nacht, niet rendabel is om de huisartsenpost op deze locatie open te houden. Daarnaast wordt het, net als in de rest van Nederland, steeds moeilijker om de huisartsendiensten in te vullen. Daarom concentreert de spoedzorg zich in de nacht vanaf 1 april in Haarlem Zuid. Vanaf die datum is er ná 23.00 uur geen spoedzorg meer in Haarlem Noord.

Wat betekent dit?
Mensen die buiten kantoortijden een huisarts nodig hebben, moeten in alle gevallen eerst bellen: (023) 224 2526. Ze krijgen dan ofwel telefonisch advies waarmee ze thuis verder kunnen ofwel we vragen hen naar de spoedpost in Haarlem Zuid te komen voor een consult. Haarlem Zuid ligt op 7,7 km rijden van Haarlem Noord. De huisartsen blijven in Noord gewoon huisbezoeken afleggen voor patiënten die te ziek zijn om op eigen gelegenheid naar de spoedpost te komen.

Ambulances rijden – net als nu al het geval is – naar de spoedpost in Haarlem Zuid.

Overdag blijft er, ook in het weekend, spoedzorg beschikbaar in Haarlem Noord. Zo kunnen mensen met bijvoorbeeld kleine ongelukjes thuis of sportongevallen straks nog steeds op deze locatie terecht.

Haarlem Noord blijft voor ons een belangrijke locatie. Er zijn poliklinieken voor de meeste specialismen, operatiekamers en kort verblijf. Kortom: een volwaardig ziekenhuis. Er zijn geen plannen om dat te veranderen. Het is zelfs goed denkbaar dat we het (poli)klinische profiel van deze locatie in de toekomst verder gaan aanscherpen en versterken om zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de zorgbehoefte in de omgeving.

Bron: Spaarne Gasthuis

Deel bericht: