‘Stop de vlucht naar zzp-schap’

9 augustus 2019

Steeds meer zorgpersoneel neemt ontslag om als zelfstandige verder te gaan. Dat biedt kansen, maar is ook reden voor zorg, constateren Lex Tabak van SoloPartners en CNV Zorg & Welzijn-voorzitter Anneke Westerlaken in een blog op Zorgvisie. Ze pleiten voor maatregelen.

Zorgprofessionals willen minder regeldruk en meer autonomie, stellen Tabak en Westerlaken. Dat kan niet zo lang ze in loondienst zijn, maar wel als ze hun diensten aanbieden als zzp’er. De afgelopen vijf jaar is hun aantal in de zorg met 50 procent gestegen. Dat betekent dat er momenteel zo’n 130 duizend zelfstandigen in de sector werken, blijkt uit cijfers van SoloPartners, de brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg.

Impopulaire dagen en tijden

Voor zorgorganisaties biedt deze constructie een aantal voordelen. Personeel dat anders de zorg misschien de rug zou toekeren blijft behouden en de zelfstandigen zijn flexibel inzetbaar. Is er geen behoefte aan hun diensten of zijn ze ziek, dan zit de opdrachtgever nergens aan vast. Daar staat tegenover dat zelfstandigen relatief duur zijn. Ook kan het zorgen voor scheve gezichten op werkvloer, aangezien de zzp’ers bijvoorbeeld hun eigen werktijden kunnen bepalen en personeel in loondienst niet. Zij kunnen door de opkomst van de zelfstandige steeds vaker op impopulaire dagen en tijden worden ingezet. Toch is het voor de zelfstandigen ook niet altijd voordelig. Zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van een enquête dat vier op de tien zzp’ers geen arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft. Ook is het pensioen vaak niet goed geregeld. Het CBS-rapport gaat weliswaar niet specifiek over zorgzelfstandigen, maar er lijkt geen reden aan te nemen dat zij hier sterk van afwijken.

Bron: Zorgvisie

Deel bericht: