Thuiszorgaanbieders gaan in acute zorg kwetsbare ouderen

22 juni 2017

Vijf thuiszorgorganisatie willen een coöperatieve vereniging vormen om kwetsbare ouderen te helpen als zij acuut zorg nodig hebben. Zuidzorg, Fundis, Espria, Florence en Sensire willen als Thuis&Veilig op landelijk niveau verpleegkundigen inzetten in de avonden, nachten en weekenden.

Cliënten van de thuiszorgaanbieders zouden het voor hun bekende telefoonnummer  kunnen bellen als ze een acute zorgvraag hebben. Nieuwe acute zorgvragers kunnen op termijn via één landelijk nummer naar de juiste plek worden geleid. Vervolgens wordt een gepaste oplossing geboden voor het acute vraagstuk. Ook al is er geen zorgindicatie, zo laten de partners weten.

Elke thuiszorgaanbieder zou lid  kunnen worden van de coöperatie Thuis&Veilig. Door bestaande voorzieningen van thuiszorgaanbieders ook in te zetten voor zogeheten onplanbare zorg, zouden verpleegkundige zorgvragen in de avond, nacht en weekenden beter kunnen worden beantwoord.

Het initiatief is inmiddels voorgelegd aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De verdere operationalisering moet de komende maanden en gedurende 2018 plaatsvinden, aldus de samenwerkende thuiszorgaanbieders.

Bron: Skipr.nl

Deel bericht: