Trainen tussen de levensechte projecties

16 januari 2020

Ambulancebemanningen kunnen zich voortaan helemaal ‘onderdompelen’ in oefenscenario’s, dankzij onze vandaag geopende zogenoemde Immersive Interactive Room. Dit is een kamer waarin we op drie wanden superrealistische situaties kunnen projecteren, opgenomen met een 360-gradencamera.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk een reanimatie op straat na te spelen te midden van passerend verkeer en stadsgeluiden, of een gewonde te helpen in de rijbak van een manege tussen de snuivende paarden. Zelfs een onweersbui is levensecht na te bootsen. De ruimte kan ook worden omgetoverd in een ‘rijdende’ ambulance.

In ons Trainingscentrum hadden we al langer een levensecht ingerichte huiskamer, slaapkamer en kinderkamer om hulpverleningen na te spelen tijdens na- en bijscholing. Met de nieuwe trainingskamer komt er in principe een oneindig aantal mogelijke omgevingen bij, die in het echt niet zo makkelijk te realiseren zijn. In de naastgelegen controlekamer kunnen de trainers zien wat de cursisten doen en op basis daarvan nadere opdrachten geven of het scenario bijsturen.

Op den duur hopen we nog geur, wind en temperatuurwisselingen toe te voegen aan het arsenaal ‘special effects’. We zijn een van de eerste ambulancediensten in het land met een dergelijke voorziening. De films produceren we zelf. Zo kunnen we inspelen op elk gewenst hulpverleningsthema. Alles om onze medewerkers continu optimaal voor te bereiden op situaties die ze elke dag in de praktijk kunnen tegenkomen!

Deel bericht: