Uitbreiding behandelkamers spoedeisende hulp, locatie Alkmaar

1 mei 2017

De spoedeisende hulp van Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar, wordt uitgebreid. Zo komen er binnen de bestaande afdeling 8 extra behandelplekken. Hiervoor worden algemene ruimten omgebouwd tot behandelkamers. Ook de wachtruimte wordt vernieuwd en krijgt de afdeling een ‘opfrisbeurt’. De werkzaamheden starten op maandag 1 mei.

Open voor alle spoedeisende zorg 

De afdeling blijft open en toegankelijk voor alle spoedeisende zorg. De werkzaamheden worden zeer zorgvuldig gepland, zodat het de patiëntenzorg niet hindert. Voor patiënten zijn stofschotten zichtbaar en soms kan er hinder zijn van geluidsoverlast.

Toename patiënten 

Het team van de spoedeisende hulp zag de laatste jaren het aantal patiënten steeds meer toenemen. Van 28059 patiënten per jaar in 2013 naar 32077 patiënten in 2016. De groei komt onder andere door de toename van patiënten vanaf 70 jaar en het deels verplaatsen van klinische zorg uit Den Helder naar Alkmaar. De uitbreiding van het aantal behandelkamers is noodzakelijk om deze toename van patiënten goed op te kunnen vangen. Volgens planning zijn de werkzaamheden eind 2017 afgerond.

Nieuwe inrichting 

De afdeling wordt tegelijkertijd opnieuw ingericht. Denk aan nieuw meubilair in de wachtkamer, nieuwe behandelstoelen/tafels en een nieuwe CT-scan. Al deze zaken kunnen straks meegenomen worden naar de vernieuwbouw.

Bron: Noordwest Ziekenhuisgroep

Deel bericht: