VSV Midden-Kennemerland levert en declareert integrale geboortezorg als één aanbieder

28 februari 2017

De verschillende partijen die in de regio Midden-Kennemerland verantwoordelijk zijn voor de zorg rond de (aanstaande) moeder en kind gaan als één aanbieder gezamenlijke geboortezorg leveren en ook als zodanig declareren.

De regio Midden-Kennemerland heeft hierover op 17 februari 2017 overeenstemming bereikt met zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Onder de deelnemende partijen horen de kraamzorg, eerstelijns verloskunde, echocentra en het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. De integrale geboortezorg wordt in de toekomst verder versterkt zonder tussenschot tussen de partijen.

Koploper-regio
Het ministerie van VWS heeft aangegeven dat samenwerking in de verloskunde gewenst is om de kwaliteit van de geboortezorg in Nederland te verbeteren. Een taskforce van VWS met diverse experts ondersteunen de koploper-regio’s op het gebied van fiscale, juridische, ICT en algemene vraagstukken/knelpunten. Regio Midden-Kennemerland heeft deze handschoen opgepakt vanuit een al bestaande goed lopende samenwerking tussen kraamzorg, eerstelijns verloskunde, echocentra en het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ).

Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV) Midden-Kennemerland
De afdelingen Gynaecologie & Verloskunde en Kraamzorg van het RKZ maken onderdeel uit van het Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV) Midden-Kennemerland. Binnen het VSV werken verloskundigen, gynaecologen, kinderartsen, verpleegkundigen, echoscopisten en kraamzorg in de regio Midden-Kennemerland met elkaar samen. Iedereen binnen de keten levert een belangrijke bijdrage in de zorg.

Bron: NVOG

Deel bericht: