Wachttijd SEH korter door inzet specialisten

26 juli 2017

De inzet van medisch specialisten náást Spoedeisende Hulp-artsen op de SEH heeft positieve effecten. De kwaliteit van zorg verbetert, de wachttijden worden korten en SEH-medewerkers kunnen beter terugvallen op collega’s. Dat blijkt uit onderzoek op de SEH van Haaglanden Medische Centrum Westeinde.

De wachttijd voor patiënten ging met een ongeveer een kwartier omlaag, zegt onderzoeker Christien van der Linden bij BNR. De wachttijd is gewoonlijk gemiddeld 197 minuten, met de aanwezigheid van medisch specialisten is dat 181 minuten.

Kosten

Voor het onderzoek draaiden de specialisten extra diensten, maar in de toekomst zouden extra specialisten aangenomen moeten worden. Dit kost geld, maar volgens Van der Linden zorgt de inzet van specialisten ook voor minder opnames en dat levert weer geld op.

De pilot krijgt een vervolg. Vanaf november zullen er op de SEH van HMC Westeinde opnieuw iedere dag een internist, chirurg, neuroloog, cardioloog en radioloog aanwezig zijn, naast de reguliere bezetting door SEH-artsen, aldus het HMC Westeinde.

Bon: Skipr

Deel bericht: