ZIEKENHUIZEN HALEN SNELTEST VOOR GRIEPPATIËNTEN IN HUIS

11 januari 2019

Sinds eind vorig jaar is Nederland weer in de ban van de griepepidemie. Omdat de griepgolf vorig seizoen tot grote problemen leidde, zijn ziekenhuizen nu beter voorbereid. Meerdere ziekenhuizen hebben sneltesten in huis gehaald, zodat zij snel kunnen beoordelen of een patiënt met griep kampt en naar de verpleegafdeling gebracht moet worden. Binnen 20 minuten is duidelijk of iemand last heeft van de griep. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

Tevens hebben meerdere ziekenhuizen, waaronder het Franciscus Gasthuis & Vlietland, Rijnstate en het Jeroen Bosch Ziekenhuis, een griepafdeling ingericht waar grieppatiënten terechtkunnen om het risico op besmetting van andere zieken te verkleinen.

Het is belangrijk om te voorkomen dat grieppatiënten het virus binnen de ziekenhuizen verspreiden. Daarom zijn dergelijke afdelingen ingericht en openen andere ziekenhuizen extra bedden. Onder meer het Radboudumc en VUmc in Amsterdam is personeel gevraagd om bij te springen, indien nodig. Artsen in het AMC zullen grieppatiënten niet meer de hand schudden om zo verdere besmettingen tegen te gaan. Ook heeft het ziekenhuis een poster opgehangen waarop het bezoekers vraagt om een mondkapje te dragen als zij verkouden zijn of last hebben van hoestklachten.

Bron: Redactie Nationale Zorggids

Deel bericht: